Tarihçe

04.12.2012 1497

            Munzur İlkokulu 1949 yılında bir öğretmen ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.


            Okul binası olmadığından bir köy odasında eğitim-öğretime devam etmiştir. Siyenk Köyü’nün nüfusunun artması nedeniyle öğrenci sayısı artınca bu oda yeterli gelmemiştir. 1975 yılında iki sınıf bir müdür odası olmak üzere betondan tek katlı bir bina yapılmıştır.


            Eğitim-öğretim hizmetleri her iki binada da devam etmiştir. Kerpiç yapılı binanın çürük raporu ile kullanılamaz olduğunun belirtilmesi ve artan öğrenci sayısına eski binanın cevap verememesinden dolayı 1985 yılında iki katlı ek bir bina yapılmıştır.


            1986 yılında 8 yıllık eğitime hazırlık olarak ilde pilot okul seçilerek  adı Munzur İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiş ve 8 yıllık eğitim vermeye başlamıştır.


            2000 yılı Şubat ayında yeni ve modern binasında hizmet vermeye devam etmiştir.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Munzur Ortaokulu olarak Atatürk İlke ve İnkılâpları ile Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda; bilgi teknolojisini en üst düzeyde kullanabilen, bilgiyi ezberlemekten çok, bilgiye ulaşmasını bilen, çağın gereklerine uygun nitelikli bireyler yetiştirmek üzere hizmet vermeye devam etmekteyiz.