Okul Rehberlik Servisimiz

03.04.2024 45

26-04-2024

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık, bireyi tanımak, bireyin kendi kendisini tanımasına yardımcı olmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitesini geliştirmesi, çevreye uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirebilmesi için ilgili profesyonel kişilerce bireye verilen hizmettir. Bu hizmet sadece belirtilen alanda eğitim almış kişiler tarafından koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında tüm bireylere yöneliktir.

Okul rehberlik servisi, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin sosyal-duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini takip eder, bu süreç içinde velilerimizle, öğretmenlerimizle işbirliği yaparak gerekli yönlendirmeleri yapar.

Rehberli ve Psikolojik Danışma Hizmeti Ne Değildir?

Problemli öğrencilerin gittiği bir yer değildir.

Disiplin sağlama yeri değildir.

Öğrenciler adına karar vermez, sorun çözme.